TÜGAM ARAŞTIRMA ASİSTANI
Polis Akademisi
Adli Psikoloji

Özgeçmiş

Araştırmacı Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü, Adli Psikoloji (YL)

Hakkında
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından üç aylık bir süreyle Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin Ruh Sağlığı biriminde gönüllülük hizmetinde bulunmuştur. Şu anda Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü’nde Adli Psikoloji bölümü yüksek lisans öğrencisidir. Göç Araştırmaları Vakfı bünyesindeki Türkiye Göç Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Deneyim
Gönüllü, Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul 02.2022-05.2022 Eğitim Yüksek Lisans, Adli Psikoloji (İngilizce),
Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü, Ankara 09.2023- halen Lisans, Psikoloji (İngilizce), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul 09.2016- 03.2021

Çalışma Konuları
Suç Korkusu ve Yabancı Düşmanlığı.
Yanlış Bilgi Yayılımı ve Tehlikeli Göçmen Algısı.
Göçmen ve Sığınmacılara Yönelik Suçla İlişkilendirilen Önyargılar.
Göçmenler Hakkında Yayılan Yanlış Bilginin Önyargı ile İlişkisi