Academy About

Migration and Diaspora Academy

Migration and Diaspora Academy is an educational and research environment that deals with the issue of migration with a holistic view, with academic education, political practice and sociological consequences, and examines the issues of the Turkish diaspora abroad from different perspectives. Each year, sub-training modules are created for participants at different levels within the academy. Learn about the Basic Education Program, which includes introductory courses on immigration and diaspora issues, Specialized Seminars aiming to train field experts, and thematic Summer-Winter Schools academy sub-modules for specific target groups. Our academy is the first to open its doors to candidates who want to specialize in this field with Specialization Seminars this year. Specialization Seminars, organized under the management of experts and academicians working on related subjects, are prepared for experts / interested parties who are enrolled in undergraduate, graduate and doctorate programs of universities as well as working in public institutions and organizations. The main purpose of the seminars is to evaluate the topics of migration and diaspora from different perspectives such as education, culture, political participation, integration policies, language and identity, and to train expert human resources in this field

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Seminerlere kimler başvurabilir?

Göç ve diaspora alanına ilgi duyan herkes akademi programlarına başvurabilir.

İhtisas Seminerlerine bu konulara ilgi duyan ve bu alanlarda okuma ve araştırma yapan lisans son sınıf, ve lisansüstü öğrencileri ile ilgili alanlarda özel ve kamu kuruluşlarında çalışan uzmanlar başvurabilir.

Başvurular nasıl gerçekleşiyor?

Başvurular açıklanan tarihler arasında online olarak alınmaktadır.

Başvurular belirtilen tarihler arasında Göç Araştırmaları Vakfının İnternet sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir.

Programlara Başvuru sonrası değerlendirme süreci nasıl işliyor?

Ön değerlendirme ve mülakat ile aday seçimi yapılıyor.

İlan edilen son başvuru tarihinin ardından adaylar ön değerlendirmeye tabi tutulacak ve sonrasında e­posta yoluyla mülakata davet edilecektir.

İhtisas seminerlerine katılım ücretli midir?

Ücretsizdir.

Seminerlerin tamamı ücretsizdir

Katılımcılardan neler bekleniyor?

Seminerlere yüzden 80 oranında katılım mecburiyeti vardır.

Seminerlere yüzden 80 oranında katılım mecburiyeti vardır. Seminerler kapsamında verilen okumaları zamanında yapılması beklenmektedir. Ayrıca katılımcılar seminerlerin sonunda makale hazırlamakla yükümlüdürler.

Program sonrasında sertifika veya katılım belgesi veriliyor mu?

Program sonrasında sertifika/katılım belgesi takdim edilecektir.

Derslere öngörülen oranda katılım sağlayan ve şartları yerine getiren katılımcılara program sonrasında sertifika/katılım belgesi takdim edilecektir.

İhtisas Seminerleri hakkında detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?

Göç Araştırmaları Vakfının İnternet sayfasında mevcuttur.

Programlar hakkındaki detaylı içerikleri Göç Araştırmaları Vakfının İnternet sayfasında mevcuttur.

PARTICIPANT COMMENTARY