In Haberler

Varşova’daki AGİT toplantılarına Göç Araştırmaları Vakfı da katıldı

AGİT tarafından Varşova’da İnsani Boyut Uygulama Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Göç Araştırmaları Vakfı da katıldı.

Avrupa Güvenilk ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT)  tarafından Varşova’da 11-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Demokratik Kuruluşlar ve İnsan Hakları Bölümü (DHKİB) tarafından düzenlendi. Toplantının 14-15 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşen tolerans ve ayrımcılık karşıtlığı oturumlarına Göç Araştırmaları Vakfı da katıldı.

İnsani Boyut Uygulama Toplantısı çerçevesinde EMISCO tarafından düzenlenen yan etkinlikle Göç Araştırmaları Vakfı’ndan araştırmacı Elif Şimşek de İslamofobinin boyutları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Ayrıca 14 ve 15 Eylül tarihlerinde hoşgörü ve ayrımcılık karşıtlığı temalı oturumlarda AGİT’e bağlı olan Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele birimi adına, birim özel temsilcisi Bülent Şenay konuşma yaparken, Birleşik Krallık merkezli TellMAMA kurucusu Fiyaz Mughal gibi isimler de İslamofobiyle mücadele kapsamında yapılması gerekenlerle ilgili sunum yaptı.

Ayrıca oturumlarda Batı Avrupa ülkelerinde aktif olan çeşitli STK’lar kendi ülkelerinde artan ırkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi vakaları hakkında yeni gelişmeleri dile getirdi.

AGİT İnsani Boyut Uygulama Toplantısı 22 Eylül tarihine kadar Varşova’da düzenlenmeye devam edecek. Toplantının gelecek günlerdeki gündemi hukukun üstünlüğü, eşitsizlikler ve özgürlükler olacak.