In Haberler

PEGIDA’dan Hollanda’daki Cami İnşaatına Tehdit Mektubu

“Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Hareketi” PEGIDA, Müslümanlara yönelik eylemlerine devam ediyor.

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi son olarak, Hollanda’nın Veghel kentinde bulunan Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Selimiye Camisi’nin, inşaat alanına girişini engelleyerek tehdit mektubu bıraktı. İslamofobik ifadeler içeren mektupta; “Bu nefret evinin inşaatı engellenmiştir! İslam şiddettir, acıdır ve hüzündür! İslam, Hollanda topraklarına ait olmayan barbar bir ideolojidir! Bizden haber almaya devam edeceksiniz!” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

PEGIDA Hollanda Başkanı Edwin Wagensveld; Brabants Dagblad gazetesinde ve örgüte ait sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla, saldırıyı üstlendiklerini belirtti. 17 Temmuz Pazartesi günü camiye asılan kilidin ve tehdit mektubunun bir PEGIDA üyesi tarafından yapıldığını söyleyen Wagensveld, eylemi tam olarak kimin yaptığını ise açıklamadı.

Olayın ardından, Müslümanlarla ilgili gelişmeleri düzenli olarak takip edip raporlayan web sayfası Republiek Allochtonië, cami yönetimiyle görüştü. Republiek Allochtonië’de; cami yönetiminin şimdiye kadar PEGIDA’nın Den Bosch civarlarında aktif olmadığını ve bu sebeple çok şaşkın olduklarını ifade ettiklerine yer verildi.

Ayrıca cami yönetimi saldırıyı yetkili makamlara bildirerek, saldırganı konuşmaya ve uzlaşmaya davet etti. Belediye yetkilileri ve cami arasında da ilişkilerin iyi olduğu belirtildi. Son yıllarda Hollanda Diyanet Vakfı; saldırı ile karşı karşıya kalan camileri, suç duyurusunda bulunmaları için teşvik ediyor.