In Haberler,İnsan Kaynakları

Araştırmacı ve Araştırma Asistanı Arıyoruz

Göç Araştırmaları Vakfı (GAV) olarak, öncelikle yurtdışında yaşayan Türk toplumunun dil, kültür, sosyal, kültürel ve siyasi meseleleri ile yaşadıkları ülkelerin katılım/uyum/asimilasyon politikalarına ilişkin araştırmalar yapmayı, çözüm önerileri geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Ayrıca, sahip olduğumuz dış göç tecrübesi ile son yıllarda Türkiye’nin muhatap olduğu göçle alakalı da araştırma ve eğitim çalışmaları yürütmeyi amaçlıyoruz.

Bu hedefler doğrultusunda kurulmuş araştırma merkezlerimiz bünyesinde çalışmalar yürütecek araştırmacı ve araştırma asistanları arıyoruz.

1. Nitelikler:

Araştırmacı: Doktorasını tamamlamış ve merkezlerin çalışma alanlarına ilgi duyan ve iyi seviyede yabancı dil bilen adaylar aranmaktadır. Tam veya kısmi zamanlı çalışma imkânı vardır.

Araştırma Asistanı: Yüksek lisans ve doktora öğrencisi olup başvurduğu merkezle ilgili alanda çalışma yapmayı hedefleyen adaylar aranmaktadır.

2. Merkezlerimiz:

·  Türkçe Anadil ve Çift Dillilik Araştırmaları Merkezi (TAÇDAM)
Başlıca Çalışma Alanları: Dilbilim, dil edinim, anadil olarak Türkçe öğretimi, çift dillilik, çok dillilik, örgün ve yaygın eğitimde Türkçe öğretimi, öğretmen eğitimi, müfredat ve materyal geliştirme vb. alanlar.

·  İslam Düşmanlığı ile Mücadele Araştırmaları Merkezi (İDMAM)
Başlıca Çalışma Alanları: İslam düşmanlığı, İslam düşmanlığının siyasi, sosyal, tarihi, kültürel nedenleri, etkileri, bireysel, sosyal ve kurumsal yöntemleri ve diğer İslamofobi alanları.

·  Müslüman Azınlıkların Haklarını Araştırma Merkezi (MAHAM)
Başlıca Çalışma Alanları: Farklı bir ülkede yaşayan göçmen/azınlık Müslümanların dini kimlikleri ve yaşamları, hukuki ve fıkhi tartışmalar, yeni yaklaşımlar.

·  Türk Diaspora Araştırmaları Merkezi (TÜDAM)
Başlıca Çalışma Alanları: Türkiye’den göç etmiş ve yaklaşık 6,5 milyona ulaşan sayısı ile yurt dışında yaşayan Türk Diasporasına ilişkin göç, göç tarihi, siyasi, sosyal, tarihi, kültürel, ekonomik vb. alanlar.

·  Türkiye Göç Araştırmaları Merkezi (TÜGAM)
Başlıca Çalışma Alanları: Türkiye’ye yönelik göç, göç tarihi, iskan, uyum, katılım politikaları ve uygulama alanları.

3.  Başvuru İçin Gereken Belgeler:

• Online başvuru formu
  • Özgeçmiş
  • Yayın listesi (varsa)
  • Transkript ve diplomalar
  • Öğrenci belgesi (Araştırma Asistanları için)
  • Dil yeterlilik belgeleri
  • Başvurunuza katkısı olacağını düşündüğünüz diğer belgeler
  • 2 adet akademik referans

4.  Son Başvuru Tarihi:

Başvuru başlangıç tarihi: 11 Şubat 2019

Son başvuru tarihi: 5 Mart 2019

5.  Başvuru Süreci

Başvurular www.gocvakfi.org adresi üzerinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Elden veya posta yolu ile kağıt form üzerinden yapılmış başvurular kabul edilmeyecektir.

Çevrimiçi başvuru portalı üzerinde zamanında tamamlanmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Şimdi Başvur