In Haberler

Almanya’da sığınmacılara yönelik saldırılar

Pro Asyl örgütü ve Amadeu Antonio Vakfı’nın verilerine göre 2017 yılında Almanya’da sığınmacılara yönelik 1713 saldırı gerçekleşti. 2016 yılında 3768 saldırı söz konusu olmuştu.

Son yıllarda Avrupa’ya yönelik artan göç akını, beraberinde birçok sorunu da getirmiş durumda. Kuşkusuz bu sorunların başında Avrupa’da yaygınlaşan ırkçılığın olumsuz yansımaları geliyor.

Özellikle Almanya yoğun göç alan bir ülke olarak bu sorunların yoğun bir şekilde yaşandığı ülkelerin başında gelmekte. Yapılan araştırmalar bu gerçeği somut bir şekilde gözler önüne seriyor.

Zira Almanya’da faaliyet gösteren Pro Asyl örgütü ve Amadeu Antonio Vakfı’nın verilerine göre 2016 yılında sığınmacılara yönelik 3768 saldırı gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle bu sayı 1713’e kadar düşmüş durumda.

Yayınlanan rapora göre ırkçı şiddet her ne kadar azalma eğilimi gösterse de halen Almanya’da genel bir problemi teşkil ediyor. Bununla birlikte saldırıların ekseriyeti daha çok yeni eyaletlerde gerçekleşmiş durumda.

Buna göre en fazla saldırı sırasıyla Brandenburg (85), Saksonya (61) ve Saksonya-Anhalt’ta (55) söz konusu olurken, en az saldırı Hamburg (7), Kuzey Ren Vestfalya (5) ve Bremen (3) eyaletlerinde vuku buldu.