In Haberler

NSU Davası Avukatları Ödül Aldı

Almanya’nın Köln kenti, ülkedeki Türk toplumu için oldukça önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen geceyle; Türk-Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform) tarafından verilen “2017 Plattino Ödülleri” sahiplerine takdim edildi.

Bu yıl ödüle; NSU kurbanlarının ailelerini savunan 4 avukat (Mehmet Daimagüler, Serkan Alkan, Seda Başay Yıldız, Onur Özata ) ve yetenekli gençleri topluma kazandıran NRW-Talentscouting’den 2 yetkili (Marcus Kottmann ile Suat Yılmaz) layık görüldü.

Katılımcılara hitap eden avukat Mehmet Daimagüler; Almanya’yı kalbinde nefret ve öfke barındıran insanlara bırakmayacaklarını ifade etti. Avukatlar ayrıca Başbakan Merkel’in 5 yıl önce NSU cinayetlerinin her yönüyle aydınlatılacağına dair verdiği sözü de hatırlattı. NRW yetkilileri ise yaptıkları konuşmada her bireyin toplumun bir parçası olması gerektiğine vurgu yaptı.

2009’dan bu yana düzenlenen bu anlamlı törende; Almanya’daki Türk toplumunun entegrasyon sürecine katkı sunan kişi ve kuruluşlar ödüllendiriliyor.

Ödül törenine ilişkin detaylara aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Plattino 2017 / Save the Date

Tags Clouds